Al enige tijd liepen we te denken over de montage van verstralers boven de cabine, maar tot op heden is alles wat ik bij ander gezien heb, in onze ogen of esthetisch niet verantwoord bij ons camper, of levert als gevolg van de montage wijze een behoorlijke kans op lekkage op.


Tijdens onze rondreis dit jaar door Noorwegen & Zweden in 2006 kwamen we zeer regelmatig Scania vrachtwagens tegen (lopen schijnbaar in Scandinavië wat meer dan elders) en die hebben als enige vrachtwagenmerk verstralers gemonteerd in het zonnescherm. Dit ziet er naar onze mening fraai uit, en zo ontstond het idee om eens te bekijken of een dergelijke oplossing ook bij onze Camper toepasbaar zou zijn.


Uit contact met de Scania dealer in Nijmegen, bleek dat ze nog een gebruikt en onbeschadigd zonnescherm hadden liggen, dat zeer scherp in de prijs was. Op basis hiervan zijn we aan het passen en meten gegaan maar uiteindelijk hebben we toch moeten concluderen dat dit scherm niet zonder aanpassingen gemonteerd kan worden en hebben dan ook na lang wikken en wegen afgezien van montage van dit scherm.


Omdat het idee van verstralers boven de cabine ons toch niet los liet hebben we uiteindelijk een 4 tal Hella FF75 Blue verstralers (zijn erg plat) direct onder de alkoof gemonteerd waarbij het aanzien weliswaar niet helemaal dat is wat we wilde realiseren maar daar toch aardig bij in de buurt komt.


Teven hebben we het flits licht wat de geest gegeven had, vervangen door een Hella dubbel flitslicht, zodat de veiligheid op dit punt weer gewaarborgd is.


(klik op de foto's voor een vergroting resp. klik op de knop Start diavoorstelling)

 

2006 Hella FF 75 Blue verstralers onder de alkoof

Copyright Twan Schoenmakers © 2009, alle rechten voorbehouden