Na 16 jaar gebruik van de kussens in het woongedeelte van onze Camper beginnen deze slijtage sporen te vertonen, en bieden de zitkussens onvoldoende zit en lig comfort (de zitkussens worden ook gebruikt om op te slapen). Na de nodige prijzen her en der opgevraagd te hebben zijn we na een tip van Marton van der Duijn van Marathonline in contact gekomen met Henk Albers van “Autostofferderij Albers” te Maashees (0478-636768). In hem hebben we onze partner gevonden om de banken en voorstoelen te voorzien van een nieuw jasje.


Omdat onze ASS voorstoelen voorzien zijn van een kunststof houdende stof, wat bij mij behoorlijk wat transpiratie oproept hebben we er voor gekozen om ook de ASS voorstoelen opnieuw te laten stofferen. Na overleg hebben we met het oog op de duurzaamheid, en het praktische gebruik als je met kinderen rondreist gekozen voor een bekleding met leer. Onderstaand tref u foto’s aan van hoe het was, en wat het nu is. Samengevat zijn wij zeer tevreden over het werk van Henk Albers, en kunnen hem dan ook zeker aan andere aanbevelen.


In het verlengde het vervangen van de stoffering kwam er ook nog een idee op om een koffie beker houder te maken welke met klittenband vastgezet zou kunnen worden om de motorkap (nadat ze aan de buitenzijde met isolatie en tapijt afgewerkt was). Hiervoor hebben we van MDF een model gemaakt wat daarna met donkerblauw skai (het geen ook voor het dashboard gebruikt is) bekleedt is. Na de eerste rit kan al gesteld worden dat de koffiebeker houder goed bevalt en duidelijk in een behoefte voorziet (wij zijn dus echte koffieleuten).


(klik op de foto's voor een vergroting resp. klik op de knop Start diavoorstelling)

2006 Vervanging Stoffering Voorstoelen en Banken Woondeel

Copyright Twan Schoenmakers © 2009, alle rechten voorbehouden