Nadat de monitor van onze achteruitrijdcamera de geest geven had, zijn we via Internet op zoek gegaan naar een vervangende set en daarbij kwamen we een systeem tegen dat de dodenhoek camera’s kon schakelen via het knipperlicht. Dit leek ons wel wat, totdat we de prijs zagen, echter dit idee liet ons niet los en via een internet zoektocht kwamen we uiteindelijke bij het Arnhemse bedrijf CarVision terecht welke de producent bleek van nogal wat schakelinterfaces van de grote merken.  Zij bleken bereidt een universele interface te maken, waarbij ze omdat ik de achteruitrijdcamera ook wilde gebruiken als een “achteruitkijk spiegel” er nog wat extra schakelingen bij hebben gebouwd zodat ook aan die wens voldaan kon worden.


Een verdere zoektocht op internet leverde een betaalbare 7” TFT Monitor, alsmede een 3 tal kleuren camera’s op (alleen nieuw), waardoor we voor ±20% van de prijs van de aangeboden complete set die ons op dit idee bracht een soortgelijk systeem konden realiseren.


Om eea naar onze zin ingebouwd te krijgen waren nog wel wat uurtjes kabels trekken, en solderen nodig, maar nu hebben dan wel een systeem naar onze wens, dat naar tevredenheid werkt en de veiligheid verhoogd.


(klik op de foto's voor een vergroting resp. klik op de knop Start diavoorstelling)

2006

Automatisch camera systeem

Copyright Twan Schoenmakers © 2009, alle rechten voorbehouden